Tretji del brezplačnega spletnega tečaja za učenje slovenščine Slovene Learning Online

Na spletni strani www.slonline.si je objavljen SLO 3, tretji del brezplačnega spletnega tečaja za učenje slovenščine Slovene Learning Online, ki je nastal na Centru za slovenščino kot drugi in tuji jezik. Avtorji tečaja so Tjaša Alič, Tanja Jerman, Matej Klemen in dr. Mihaela Knez.

V prvih dveh delih tečaja (SLO 1, SLO 2) se uporabnice in uporabniki lahko učijo besedišče in sporazumevalne vzorce, ki jih bodo lahko uporabljali v različnih vsakdanjih situacijah, tretji del (SLO 3) pa prinaša izbrane slovnične vsebine.

Učenje poteka s pomočjo prevodov ob podpori slikovnega in zvočnega gradiva ter različnih interaktivnih nalog. Uporabnice in uporabniki lahko izbirajo med prevodi v sedem jezikov: angleščino, francoščino, hrvaščino, italijanščino, nemščino, ruščino in španščino.

Tečaj aktivno uporablja okoli 3.300 uporabnikov mesečno, do konca marca 2023 pa se je nanj registriralo že več kot 37.300 uporabnikov iz 190 držav, največ iz ZDA, Slovenije, Italije, Srbije, Nemčije, Velike Britanije, Bosne in Hercegovine, Rusije, Severne Makedonije in Argentine.

Razvoj spletnega tečaja Slovene Learning Online je finančno podprla Univerza v Ljubljani.

Zadnje novice
28. 03. 2024

Podkast Lukavstvo uma s Primožem Krašovcem

Izšla je 12 epizoda kultnega beograjskega podkasta Lukavstvo uma.
27. 03. 2024

Izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska prejela najvišje poljsko odlikovanje za zasluge

Od leve: Andrzej Duda, Predsednik Republike Poljske, izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska, Alojz Kovšca in Andrzej Gosek, župnik (foto: Marko Jan Vukajlović)