Predstavitev znanstvene monografije Barbare Trnovec: Neskončno potovanje Alme M. Karlin

Naslovnica monografije

Naslovnica monografije

Predstavitev znanstvene monografije Barbare Trnovec: Neskončno potovanje Alme M. Karlin: življenje, delo, zapuščina je potekala 12. oktobra v Barbarini dvorani Pokrajinskega muzeja Celja.

Znanstvena monografija Neskončno potovanje Alme M. Karlin: življenje, delo, zapuščina ponuja globok, celovit in večplasten vpogled v življenje, delo in zapuščino znamenite Celjanke. Prinaša številna nova spoznanja, ki so rezultat avtoričinega inovativnega raziskovalnega pristopa; temeljijo na besedilih Alme M. Karlin, številnih novoodkritih dokumentih v Sloveniji in Nemčiji ter na pričevanjih ljudi, zlasti tistih, ki so jo osebno poznali.

Knjigo je predstavila avtorica Barbara Trnovec, antropologinja, kustosinja in skrbnica Zbirke Alme Karlin v Pokrajinskem muzeju Celje. Na dogodku sta sodelovali tudi dr. Nataša Vampelj Suhadolnik, vodja projekta VAZ, in Mateja Ajdnik Korošec, prevajalka monografije v nemški jezik.  

Predstavitev knjige je avtorica prvič pospremila s projekcijo diapozitivov, s katerimi je velika popotnica predavala po vrnitvi s poti okrog sveta.

Zadnje novice

Gostovanje dr. Gregorja Modra in dr. Bare Kolenc na ameriških univerzah

Dr. Bara Kolenc in dr. Gregor Moder (foto: Ana Kovač in Voranc Vogel)

Brumnovo priznanje za gradiva Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik

Gradiva Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik

Nagrada Slovenskega raziskovalnega inštituta za asist. dr. Tino Ivnik

Asist. dr. Tina Ivnik (druga z leve) z drugimi nagrajenkami in nagrajenci (foto: SLORI)