Oddelek za anglistiko in amerikanistiko

Venice International University in Erasmus+

Pozdravljeni,

vabimo vas k prijavi na razpis za mobilnost študentov z namenom študija v okviru programa Erasmus+ v študijskem letu 2022/2023.

Sredstva v okviru razpisa lahko koristite tudi za opravljanje izmenjave oz. sofinanciranje študijske mobilnosti za udeležbo na programu Globalizacij, ki poteka pod okriljem Venice International University (VIU). V konzorcij VIU je trenutno vključenih 20 univerz iz 15 držav in 4 kontinentov, tudi UL.  

Program Globalizacij združuje nadarjene in motivirane študente in študentke 1. in 2. stopnje bolonjskega študija z univerz članic VIU. Semestrski študij poteka v večkulturnem, mednarodnem in interdisciplinarnem okolju v Benetkah, na otoku San Servolo. Je odlična odskočna deska za kritično delo v heterogenih skupinah, ustvarjalno sprejemanje novih idej in grajenje mednarodnih stikov za razvoj kariernih poti v znanosti, diplomaciji, nevladnih organizacijah in ostalih kreativnih poklicih. Prijavo na razpis za pridobitev sredstev je potrebno izpolniti v skladu z navodili članice (akademije / fakultete), na katero ste vpisani, do datuma, ki ga določi članica. Več informacij lahko dobite pri kontaktnih osebah za program Erasmus+ na članici ter na spletni strani www.uni-lj.si/mednarodno_sodelovanje_in_izmenjave/erasmus_plus_mobilnost_studentov_za_studij.

Prav tako je odprt tudi razpis za kratkoročno mobilnost doktorskih študentov z namenom študija in/ali prakse v okviru programa Erasmus+ v študijskem letu 2021/2022. Sredstva v okviru razpisa je možno koristiti za udeležbo na doktorski akademiji in seminarjih VIU. Prijavo na razpis je potrebno oddati na članici, na katero ste vpisani. Več informacij o razpisu lahko najdete na www.uni-lj.si/mednarodno_sodelovanje_in_izmenjave/erasmus_kratkotrajne_mobilnosti_doktorskih_studentov/razpisi.

Pred prijavo na posamezno aktivnost VIU je potrebno obvestiti Erasmus koordinatorja na članici, na katero ste vpisani in kontaktno osebo na rektoratu na e-naslov katja.cerar@uni-lj.si (pred izpolnitvijo prijavnice za udeležbo je potrebna nominacija s strani Univerze).

Več informacij o VIU lahko najdete na www.uni-lj.si/studij/partnerji/viu in www.univiu.org ter v priloženi predstavitveni brošuri (prilagamo tudi povezave na vtise udeležencevposnetek predstavitve aktivnosti VIU ter promocijski video VIU).

Za dodatne informacije in pojasnila lahko pišete na e-naslov katja.cerar@uni-lj.si.

asist. dr. A. Šporčič

Obvestila

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Poziv za prijavo najboljših diplomskih in magistrskih del

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Informativni dan Oddelka EIKA - 2. stopnja

Oddelek za azijske študije

Sprememba GU Maja Veselič

Oddelek za anglistiko in amerikanistiko

Student bursaries for departmental BICLCE conference

Oddelek za slovenistiko

Razpis za zaposlitev jezikovnih asistentov na avstrijskem Koroškem

Oddelek za pedagogiko in andragogiko

Poletne šole tujih jezikov 2022

Oddelek za geografijo

CEEPUS študijske izmenjave

Oddelek za prevajalstvo

Trajni dostop do dodatnih zbirk Oxford Scholarly Editions Online

Oddelek za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko

Trajni dostop do dodatnih zbirk Oxford Scholarly Editions Online

Oddelek za anglistiko in amerikanistiko

Trajni dostop do dodatnih zbirk Oxford Scholarly Editions Online