Obisk kolegic s Filozofske fakultete na Reki na Oddelku za prevajalstvo Filozofske fakultete

Od 12. do 16. decembra 2022 so na Oddelku za prevajalstvo Filozofske fakultete gostili kolegice s Filozofske fakultete Univerze na Reki. Hrvaške kolegice so na obisk prišle v sklopu projekta Zgodovina, umetnostna zgodovina, italijanistika, germanistika - razvoj, izpopolnjevanje in izvajanje strokovne prakse / Povijest, Povijest umjetnosti, Talijanistika, Germanistika – razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse (PerPeTuUm aGile).

 Izr. prof. dr. sc. Petra Žagar Šoštarić (germanistka), doc. dr. sc. Manuela Svoboda (germanistka) in dr. sc. Maja Đurđulov (italijanistka) so se na Oddelku za prevajalstvo srečale s predstojnico prof. dr. Nežo Pisanski Peterlin, prof. dr. Špelo Vintar, doc. dr. Natašo Hirci, dekanjo FF prof. dr. Mojco Schlamberger Brezar in doc. dr. Amalijo Maček. Kolegice so Oddelek za prevajalstvo v svojem projektu navedle kot primer dobre prakse. Na petdnevnem gostovanju v Ljubljani so se kolegice z Reke seznanile z dobrimi praksami predvsem na področju tolmačenja, jezikovnih tehnologij (računalniško podprtega prevajanja) in študentske prakse, pa tudi z organizacijo prevajalskega študija na sploh. Predstavili so jim tudi možnosti in način, kako na Oddelku za prevajalstvo navezujejo stike z delodajalci, pri katerih študenti opravljajo študentsko prakso. Obisk sta koordinirali izr. prof. dr. sc. Petra Žagar Šoštarić z Reke in prof. dr. Ada Gruntar Jermol z Oddelka za prevajalstvo Filozofske fakultete. 

 

Zadnje novice
27. 03. 2024

Izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska prejela najvišje poljsko odlikovanje za zasluge

Od leve: Andrzej Duda, Predsednik Republike Poljske, izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska, Alojz Kovšca in Andrzej Gosek, župnik (foto: Marko Jan Vukajlović)
20. 03. 2024

Predavanje švedske veleposlanice in otvoritev razstave Švedski glasbeni trenutki

veleposlanica Švedske v Sloveniji Nj. Eks. Diana Madunic se je srečala z dekanjo fakultete prof. dr. Mojco Schlamberger Brezar.