Oddelek za primerjalno in splošno jezikoslovje

Ekskurzija v Turčijo

Spoštovani študentje in študentke Oddelka za primerjalno in splošno jezikoslovje, kolegice in kolegi!

 

Po tem, ko ekskurzije v Ankaro, ki je bila načrtovana za marec 2024, nismo izvedli, zdaj pretresamo idejo, da bi se nanjo odpravili v oktobru 2024. 

 

Lokacija in namen ekskurzije (to je: obiskati starodavno prestolnico Hetitov - Hatušo) ostajata enaka, spreminja pa se način izvedbe. Tokrat se bomo organizacije lotili sami in ne preko turistične agencije. To pomeni nekoliko več dela, ampak veliko bolj proste roke. 

 

Zato vas prijazno vabimo na oktobrsko ekskurzijo v Ankaro, z okvirnim potovalnim načrtom:

 

- datum potovanja med 2. in 5. oktobrom 2024. Odhod iz Ljubljane 2. oktobra zjutraj, prihod v Ljubljano 5. oktobra zvečer.

- let iz Ljubljane v Istanbul, nato z vlakom iz Istanbula v Ankaro (čas potovanja z vlakom je približno 5 ur),

- nastanitev v Ankari,

- en dan namenjen celodnevni ekskurziji v Hatušo, 

- preostali čas v Ankari bomo preživljali prosto; načinov za preživljanje prostega časa ne primanjkuje in so stvar dogovora med nami, udeleženci. 

 

Ker se na pot tokrat odpravljamo brez posrednika, bodo tudi plačila individualna. To pomeni, da bo vsak udeleženec sam opravil plačilo svoje letalske karte in ostalih stroškov.  

Okvirna cena povratnih kart na osebo do Istanbula znaša 300€, cena povratnih vozovnic za vlak od Istanbula do Ankare 25€. Nastanitve še nismo izbrali, zato še ne moremo govoriti o določenem znesku, ampak lahko pričakujemo, da bo ta na osebo za 3 nočitve znašal približno 200€. Računajte tudi na druge stroške prevoza: povratni prevoz do letališča v Zagrebu, prevoz z javnim prevozom iz Ankare do Hatuše, javni prevoz v Ankari. In, seveda, nekaj denarja za s seboj. V zraku je tudi ideja, da bi za sofinanciranje zaprosili potencialne sponzorje; v tem primeru si bomo udeleženci lahko povrnili določen delež denarja, ki ga bomo namenili za ekskurzijo. 

 

Načrt za potovanje je še okviren, tako da gre pričakovati kakšne spremembe ali prilagajanja. Ker ne gremo s turistično agencijo, ni spodnje meje števila udeležencev ekskurzije, zato se lahko na pot podamo tudi v majhni skupini, kar pomeni, da bodo nekateri aspekti potovanja stvar dogovora med nami. 

 

Vse zainteresirane za udeležbo na ekskurziji vabimo, da se nam javite do petka, 9. 8. 2024, na e-mail jezikoslovjeff@gmail.com. Pošljete nam lahko tudi morebitna vprašanja in predloge. 

 

Lepo vas pozdravljamo,

tutorska ekipa Oddelka za primerjalno in splošno jezikoslovje

 

Notices

Department of Translation Studies

Change of Office Hours Nike Kocijančič Pokorn

Department of English

INTERNATIONAL STUDENT WELCOME DAY

Department of English

INTERNATIONAL STUDENT WELCOME DAY

Administrative Office, International Office, Faculty of Arts

International student welcome day

Administrative Office, International Office, Faculty of Arts

International student welcome day