Balkanska migracijska pot: kako jo ubesediti in razumeti danes?

Vabljeni na dogodek z naslovom Balkanska migracijska pot: kako jo ubesediti in razumeti danes?, ki bo 21. marca 2024 ob 19. uri v Pritličju.

Na dogodku bodo predstavljali spoznanja, refleksije in terenske izkušnje angažiranih posameznikov in posameznic ter raziskovalk in raziskovalcev različnih delov Balkanske migracijske poti, ki sodelujejo v mednarodnem projektu ERIM. Analizirali bodo sedanjo situacijo v Srbiji, Bosni, na Hrvaškem in Sloveniji, razkrivali manj znane posledice evropske migracijske politike ter razmišljali, kako raziskovati vzdolž Balkanske migracijske poti ter na kakšen način raziskovalna spoznanja čimbolj smiselno ubesediti.

Sodelujejo: Marijana Hameršak (Inštitut za etnologijo in folkloristiko v Zagrebu), Teodora Jovanović (Srbska akademija znanosti in umetnosti v Beogradu), Bojan Mucko (Inštitut za etnologijo in folkloristiko v Zagrebu), Samer Arkawi (Fakulteta za družbene vede v Ljubljani), Miha Blažič (Ambasada Rog v Ljubljani). Pogovor bo povezovala Uršula Lipovec Čebron.

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon