Osrednja prireditev projekta Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti! 29. september 2023

Z željo približati raziskovalno dejavnost mladim bo v petek, 29. septembra 2023, na Mestnem trgu, v Magistratu in Pritličju ter na 16 drugih lokacijah v Ljubljani potekala osrednja prireditev projekta Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti!

Obiskovalci bodo lahko srečali raziskovalke in raziskovalce fakultet in akademij Univerze v Ljubljani ter njihove številne sodelavke in sodelavce z drugih znanstvenoraziskovalnih ustanov. Ti bodo odprli vrata svojih fakultet in laboratorijev, predstavili svoje delo in prisluhnili vsakomur, ki ga žene radovednost, predvsem pa mladim, ki se za svojo življenjsko in poklicno pot šele odločajo.

Osrednji dogodek bo na Mestnem trgu, kjer bodo na Znanstvenem bazarju ves dan potekale predstavitve, delavnice, se odvijala predavanja, dogajanje pa bodo spremljali tudi razstave, filmi, koncerti  in nagradni kviz.

Vsi dogodki bodo posvečeni osrednji temi letošnjega projekta Človek, žival, kajti aktualni globalni izzivi se dotikajo tako ljudi kot živali ter odnosa in soodvisnosti človeškega ter živalskega sveta.

Častna pokroviteljica projekta Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti! 2023 je predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar.

Vstop na vse dogodke je prost, saj je Evropska noč raziskovalcev projekt Evropske unije, ki sočasno poteka po vsej Evropi in je financiran iz okvirnega programa Obzorje Evropa 2021–2027.

Vljudno vabljeni k ogledu programa in vljudno vabljeni na Noč!

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon