Razglasitev zmagovalnega romana projekta Goncourtova nagrada za najboljši francoski roman leta po izboru slovenskih študentov in študentk

Letos že sedmo leto poteka projekt Choix Goncourt de la Slovénie, kar bi v slovenščini natančneje opredelili kot Goncourtova nagrada za najboljši francoski roman leta po izboru slovenskih študentov in študentk na podlagi zadnje selekcije, ki jo je naredila Goncourtova akademija. Na spodbudo Francoskega inštituta v Ljubljani in v sodelovanju z Mladinsko knjigo skupina slovenskih bralk in bralcev iz Filozofske fakultete (okrog 30–40 udeležencev oz. udeleženk) vsako leto od leta 2006 izbira roman, ki se po njeni oceni najbolj zasluži biti izpostavljen slovenski javnosti in preveden v slovenski jezik, da ga lahko tudi nefrankofonski slovenski bralec prebere v svojem jeziku.

Veseli smo, da bo letos razglasitev letošnjega zmagovalnega romana potekala 20. junija ob 15. uri v avli Filozofske fakultete v prisotnosti vseh sodelujočih partnerjev. Ob tem si bodo obiskovalci lahko ogledali razstavo o zgodovini projekta pri nas.

Vabljeni!

Events

10. 09. 2020
Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

28. 09. 2020
International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

10. 09. 2020
Faculty of Arts

Online presentation for international students

28. 09. 2020
Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

04. 11. 2020
Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon